GYIK

GYIK
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Tartós bérlet esetén a nettó bérleti díj elszámolható költségként.Ez a megoldási mód ráadásul egyenletesen és főként tervezhető módon terheli meg a cég cash-flowját.

A fenntartási költségek ugyancsak elszámolhatóak, így például a szervízdíj, a biztosítás, az évszaknak megfelelő karbantartás, ezeket ugyanis a bérleti díj tartalmazza.

A vállalatok gazdálkodását segíti, hogy a tartós bérletet választva felszabadul az a tőke, amit a társaságok egyébként cégautók vásárlására fordítottak volna. Az ilyen módon a vásárlás helyett felszabaduló tőkét pedig jövedelmező tevékenységekbe fektetheti vállalkozása. Hagyományos vásárlás esetén ez a tőkerész a folyamatosan amortizálódó cégautókban állna.

Nem kell plusz erőforrást szánni a flotta karbantartására, üzemeltetésére sem - a tartós bérleti szolgáltatáshoz kötődő flottakezelés ezt a terhet is leveszi az Ön válláról. Egyetlen embert sem kell a céges autók karbantartásával, üzemeltetésével kapcsolatos feladatokra állítania. Partnereink a tartós bérleti flottakezelés kapcsán minden részletre kiterjedő szolgáltatást nyújtanak Cégének.

Az operatív lízingnek köszönhetően kedvezőbbek az eszközarányos nyereségmutatók, mivel a könyvelésben költségként jelennek meg a bérleti díjak.

A lízing- és szolgáltatópartnereink vidéki partnerhálózatuk révén bármikor, bárhol segítséget nyújt az Ön számára, ha a bérautó használata során baleset vagy műszaki probléma lép fel.

A lízingcégek emelt szintű assistance szolgáltatással egy esetleges probléma esetén külföldön is segítséget nyújtanak, illetve csereautót biztosítanak.

A tartós bérleti szolgáltatás mellett egy olyan, díjmentesen köthető keretszerződést is felkínálunk, melynek köszönhetően az operatív autólízing mellett kezelhetők a hirtelen felmerülő, rövidebb távra szóló cégautó igények is.

Nincs korlátozás a flotta méretére vonatkozóan, így a flottakezelés tetszőleges méretű lehet.

Autóparkkezelő szolgáltatásunk révén rendelkezünk azzal az infrastruktúrával és szakembergárdával, amely lehetővé teszi, hogy ugyanolyan magas színvonalon és hozzáértéssel szolgáljuk ki minden hosszú távú bérlőnket, függetlenül attól, hogy egyetlen autóról, vagy multinacionális vállalat többszáz darabos gépjárműparkjáról van szó.

A tartós bérleti szolgáltatásunk rugalmasságát mutatja, hogy az autólízing körébe bevonandó konkrét bérautó típusok kiválasztásának szinte csak a képzelet szabhat határt. Az előre elkészített részletes ajánlataink ugyanakkor a hazai KKV igényekhez igazodva készültek el.

A szolgáltatás keretében három lehetséges szolgáltatáscsomagot biztosítunk. Ezek az Ön igényeinek függvényében választhatók és a hosszú távú bérleti szerződés előkészítése során testre szabhatók, így a flottakezelés olyan elemeket tartalmaz, melyre az Ön vállalatának szüksége van.

Tartós bérleti szolgáltatásunkba igény szerint tetszőleges kiegészítő elemeket építhetünk be, így például szerviz-csereautó biztosítását, a hozom-viszem szolgáltatást, rendszeres külső és belső tisztítást, vagy akár GPS nyomkövetést.

A lízingcégek nagy tapasztalattal rendelkező tanácsadói, és kollégáink segítik megtervezni a flottát, az optimális gépjármű darabszámot, a flottamenedzsment körébe bevonandó autók minden részletre kiterjedő paramétereit. Díjmentes konzultációs szolgáltatásunk keretében kollégáink segítenek a vállalat cégautó politikájának kidolgozásában is.

Ne feledje, hogy a hazai és az uniós jog harmonizációjának köszönhetően az Áfa díja a céges használat mértékével arányosan levonhatóvá vált, így akár 21 %-kal kedvezőbben bérelhet a 2012-es évtől.